Menu

Bind egna flugor

Sportfiske är en populär fritidssysselsättning för alla åldrar. Den inbitna sportfiskaren kommer förr eller senare att prova på flugfiske. Vad som är så fascinerande med just flugfiske är att denna typ av fiske är en fantastisk utmaning där det alltid finns mer att lära sig både när det gäller teknik och flugor. Det finns inga gränser för hur mycket du kan utvecklas när det gäller själva flugfisket. Pricken över i:et är att börja binda egna flugor. Det här är en rolig hobby och ett hantverk som med tiden även kan ge en extra inkomst, förutsatt att du är duktig. Oavsett vilket kommer ditt flugfiske tas till en högre nivå när du tillverkar dina egna flugor.

Många olika typer av flugor

Vilken fluga du använder är avgörande för om din fisketur kommer att vara framgångsrik eller inte. Utseendet på flugor varierar eftersom de efterliknar olika typer av insekter, flugor eller sländor som finns i vattnet eller på vattenytan. Vidare finns det olika varianter av samma typ av flugor som är speciellt designande för att imitera en viss insekt. Förutom att flugbindande är ett hantverk krävs det även en hel del kunskap för att kunna binda flugor som fiskar finner oemotståndliga. Du behöver lära dig vilken föda som intresserar de olika fisksorterna och när denna föda är tillgänglig.

Börja binda flugor

Att börja binda flugor är varken dyrt eller svårt. Du kan skaffa ett färdigt kit i fiskeaffären som innehåller allt du behöver för att komma igång. Börja med enkla flugor och stick gärna iväg på en campingtur över en helg för att testa dina egentillverkade flugor. När du är ute och fiskar (eller tillverkar dina flugor hemma) kan du gärna passa på att lyssna på musik under tiden. Placera din Iphone i en vattentät påse (eller lämna den på strandkanten) och lyssna på din favoritmusik med trådlösa hörlurar. Hos Teknikdelar.se finns ett mycket stort urval av original Iphone hörlurar, både trådlösa och vanliga, till riktigt bra pris. När du använder trådlösa hörlurar ansluts dom via bluetooth till din Iphone. När du är hemma kan du gärna använda vanliga hörlurar som är lite billigare. Teknikdelar.se erbjuder sina kunder snabba leveranser och fri frakt (över 29 kronor).

Enkla konstellationer

När du börjar binda flugor bör du starta med ganska enkla flugor. Det finns som sagt olika typer av flugor och de delas in i våtflugor, torrflugor, nymfer och streamer. Av dessa olika typer av flugor är det endast torrflugan som används ovanpå vattenytan medan resterande används under vattnets yta. Anledningen till att torrflugan håller sig ovanpå vattenytan är att den impregnerats för att avstöta vatten. Men en torrflyga kan även konstrueras av olika typer av material som flyter. Torrflugan imiterar givetvis insekter som vilar på vattnets yta, som exempelvis sländor.

En streamer däremot imiterar bytesfisk medan en våtfluga försöker imitera ett fiskyngel eller räkdjur. Nymfflugan ska helt enkelt likna sländans nymfstadium.

Flugor har egentligen bara ett syfte och det är att reta fisken att hugga och de kan faktiskt se ut precis hur som helst. Därför finns det alltid utrymme för nya innovationer som kanske är mer effektiva än de traditionella flugorna.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

pinstagram