Menu

Flugfiska och campa

Är du också en flugfiskefantast? För i så fall rekommenderas starkt att prova på kombinationen av att flugfiska och campa. Det finns många goda fördelar med den kombinationen och utöver det är det också väldigt trevligt. Givetvis är det ju då en förutsättning att du får med dig rätt utrustning för bästa möjliga fisketur och vistelse. Det kan även vara bra att du har lite koll på var du skulle kunna hålla till. Det finns nämligen extremt många ställen att testa och därför kommer här några bra tips.

Fördelar med att kombinera flugfiske och camping

Om du bestämmer dig för att campa i samband med att du ska flugfiska kommer du märka ett flertal fördelar för fisket, men även i övrigt.

– Du kommer lättare att kunna pricka in de bästa tiderna när fisken nappar. Du har möjlighet att fiska i princip hela tiden. Ofta är enligt artikeln Ut och fiska i sommar – tips för nybörjare och proffs morgonen och kvällen bra tidpunkter.

– Ingen stress. Om natten närmar sig och du inte fått någonting behöver du inte känna stressen, då du har mer tid på kvällen och på morgonen dagen efter att få din fisk.

– Optimalt om du tänkt äta någon av fiskarna du får upp, för då är det bara att tillaga den direkt på plats.

– Det är samtidigt väldigt rogivande i övrigt att få befinna sig i naturen under lite längre tid.

Utrustning

Vad gäller utrustning är det en självklarhet att du bör ha med ditt flugfiskespö och relevanta flugor beroende på vad du ska fiska. För att din camping- och fisketur ska bli så bra som möjligt finns det en hel del andra saker som kan vara bra att tänka på att ha med.

– Tält eller husvagn beroende på hur du tänkt att du ska bo. Det är självklart också en fördel om du har med dig sovsäckar och liggunderlag om du till exempel har tält. Även en kudde kan vara skönt.

– För att du ska kunna få din fisk tillagad så är det en stor fördel att laga mat i ett utekök av något slag. Stormkök brukar vara ett hett alternativ. Annars går det ju även att grilla om du har bra redskap för det. Om du ska grilla din fisk, tänk på att ha med folie. Det är också trevligt att ha med något att äta till fisken, såsom till exempel bakpotatis eller smörgås. För att fisken ska bli god är det givetvis även gott att ha med kryddor utifrån smak och tycke.

– Ha med extrakläder ifall du blir blöt, ifall det blir kallt eller om du bara känner för att byta kläder. Det är alltid bra att ha ett extra ombyte med.

Olika platser

Eftersom Sverige kryllar av fina fiskevatten finns det gott om alternativ för dig om du vill fiska och campa. Du får i princip tälta var som helst enligt allemansrätten, förutom allt för när hus och så kan det finnas särskilda regler gällande vissa områden. Har du husvagn och vill vara på en riktig camping samtidigt som du tänkt flugfiska så finns det flera alternativ. Vill du tälta finns det mängder med olika alternativ. Det som är bra att tänka på oavsett var du vill campa och flugfiska är att du skaffar fiskekort, så länge det inte gäller fiske i någon av de största sjöarna i Sverige.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

pinstagram