Menu

Olika typer av flugor

Det som kallas fluga inom flugfiske är det som är själva betet. Det kan egentligen se ut hur som helst – huvudsaken är att det retar fiskens huggreflexer. Däremot är det vanligt att flugorna försöker efterlikna insekter eller fiskyngel.

Flugorna brukar delas in i torrflugor, våtflugor, streamer och nymfer. Av dessa är torrflugan det enda betet som används ovanför vattenytan – de övriga tre används under vattenytan. Torrflugan kan hålla sig över vattnet tack vare att den har impregnerats för att vara vattenavstötande. Ett annat sätt att skapa en torrfluga är att konstruera den av flytande material. Av förklarliga skäl knyts ofta dessa flugor för att efterlikna sländor och andra insekter som vilar på vattenytan.800px-fly_lures

En streamer skapas istället för att imitera en bytesfisk, medan en våtfluga vanligtvis är mindre än så, och till exempel kan likna en dränkt insekt, ett räkdjur eller ett fiskyngel. Slutligen är en nymf en fluga som ska efterlikna just nymfstadiet hos sländor.

Om du är en av dem som tycker att fiske, oavsett sort, innehåller alldeles för lite action, ska du istället för att läsa om flugor kontakta Äventyrsbanan. Det är bland annat ett utmärkt ställe att anordna företagsaktiviteter i Stockholm, men man kan lika gärna åka dit på en ledig dag för att få en liten adrenalinkick.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

pinstagram