Menu

Var i Sverige hittar du det bästa flugfisket?  

Som tidigare beskrivits så kommer det att kunna gå att utföra flugfiske på många platser i Sverige. Här handlar det inte bara om att alla som vill fiska med fluga måste åka långa vägar för att kunna göra detta som kanske är deras stora intresse. Dock kommer det att vara stora skillnader på var du befinner dig när det gäller upplevelse och kvalitet på flugfiske. Är du den som tar dig till, eller bor i, norra delarna av Sverige när det gäller denna hobby så kommer du alltid att finna det bästa flugfisket i Norrland. Detta beror då på att flugfiske är något som med fördel utförs i vattendrag med en stridande ström av vatten.

ice_fishing_in_miljoonapilkki_fishing_competitionNär det gäller det så finns alla de vattendrag som kallas för älvar i norra delarna av landet, vilket då gör dessa platser till de perfekta för alla som vill fiska med fluga. Vad det då är för delar som gäller kommer då att visa sig när du ser till vilka typer av fisk som fiskas genom flugfiske. Här kommer det då i första hand att vara två arter av fisk som ligger på den mest populära listan. Detta är öring och regnbåge, som är något som alla flugfiskare älskar att ta sig an jakten på. I det fallet är det sedan bara att kontrollera var dessa fiskar generellt sätt befinner sig i stor utsträckning.

Detta kommer då i huvudsak vara de norra delarna och de stora älvar som finns i denna del av landet. Här kommer du som flugfiskare att vara en av de som fiskar på platser där fisken inte har planterats in, utan lever helt naturligt i sina hemmavatten. Nu ska det dock inte förglömmas att det finns massor av fina platser där fisken lever naturligt eller har inplanterats i andra delar av Sverige. I det fallet hittar du de bästa platserna i Stockholm, Göteborg och Skåne. Helt enkelt är det så bra att en flugfiskare med ett stort intresse alltid kan finna en plats för sin hobby på ett ganska så nära håll.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

pinstagram