Menu

För dig som gillar flugfiske

Att fiska är något som vi har gjort i alla tider. Förr i tiden så var fiske främst förknippat med mat på bordet men idag så fiskar vi för att koppla av eller för att tävla i våra färdigheter mot andra fiskare. Det finns många olika sätt att fiska på som till exempel med kastspö, metspö och pimpelspö. Men en variant som är mycket populär och som ofta är en metod som används när man fiskar lax, öring eller röding är flugfiske. Flugfiske förekommer vanligast i åar och insjöar men det går också att flugfiska i havsvatten.

Så här fungerar flugfiske

När man flugfiskar så använder man ett bete som kallas för fiskefluga och är ett bete som imiterar och ser ut som den föda som fiskarna äter för tillfället. Det innebär att det kan krävas olika fiskeflugor vid olika tillfällen på året och för olika fiskarter. En fiskefluga kan man köpa i en butik som säljer fiskeutrustning. Experterna tillverkar dock själva sina fiskeflugor så att de får rätt vikt, utseende och rör sig på ett speciellt sätt så att det passar just den fisk som de vill fånga och det vatten som de ska fiska i.

Att fiska med fluga kräver ett visst handlag då det är svårare att flugfiska än då man använder sig av ett vanligt kastspö. Därför så behöver man träna på att kasta ut betet så att det hamnar på exakt rätt ställe och att det sedan rör sig exakt på rätt sätt så att fisken nappar. Det anordnas ofta tävlingar i flugfiske runt om i Sverige och bland annat så finns det en tävling i Kalmar där sportfiskare tävlar i vem som drar upp den största fisken i Snärjebäcken. Från Stockholm så kan du enklast och snabbast ta flyg från Stockholm till Kalmar för att få en underbar fiskeupplevelse i Kalmar.

Flugfiske i Kalmar

Just i Kalmar så kan man även hitta många guldklimpar där man kan flugfiska som exempelvis i Emån som rinner genom Kalmar stad och som är känd för sin rika tillgång på lax och öring. vill man fiska gädda och abborre så kan man besöka ostkusten där det finns bra tillgång på gäddor.

Om du är intresserad av flugfiske så vill du kanske också lära dig flugbindning så att du kan göra dina egna fiskeflugor som du kan använda då du fiskar. Det finns ett flertal olika utbildningar och kurser som du kan välja mellan på din ort och som ger dig den kunskap som du behöver för att göra dina egna fiskeflugor. Med tiden så kommer du också att samla på dig erfarenhet som gör att du kan skapa perfekta fiskeflugor som fungerar bäst för dina fiskeäventyr.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

pinstagram