Menu

Flugfiske på våren

När den långa kalla vintern börjar gå mot sitt slut kan man se en glimt i flugfiskarens ögon. När isen börjar spricka upp och vattnet blottar sig är det dags att ta fram utrustningen. Rullen ska smörjas, flugorna fixas och spöet ska vara klart för ihopsättning. Vårens första flugfiske är alltid lite speciellt. Är det i år som man ska fånga den stora öringen? När man vadar ut i det kalla vattnet och känner kylan som sprider sig vet man att nu börjar säsongen och den långa väntan är över.

Mässan, sportfiskarens Mekka

Flugfiske är en sport som har många aktiva. Det är inte bara själva fisket som drar utan även att sitta hemma på kammaren och binda den perfekta flugan. Ett måste för flugfiskaren är att besöka Stockholmsmässan när den årligen slår upp sina portar. Här finns paradiset för alla fiskare. I montrarna kan man hitta allt det senaste som kan bidra till att storfisken fångas. Föreläsare pratade om det nya inom sportfiske och i en avdelning fanns kastbanor. Det utbyts även fiskehistorier, tips och hemligheter bland de många besökarna. 2016 slogs rekord på sportfiskemässan med över 14 000 besökare under de 3 dagar som mässan var öppen.

Är det ok att använda drönare?

En nyhet bland öringfiskarna är att använda en drone, eller en drönare som det också kallas. När öringen leker ses den hoppa i vattnet och drönare skickas ut för att lokalisera var de största stimmen finns. Vissa anser att det är en sort fusk då fiske är en tålamodssport. Tjusningen är många gånger väntan på att fisken ska infinna sig och att man har hittat rätt ställe där fisken leker. En bra fiskare använder sin intuition för att få storfångsten, låter det ofta bland entusiasterna. Men oavsett vilken metod man använder är de flesta överens om att vårens första fångst ger ett lyckorus som är svårt att slå.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

pinstagram