Menu

Går det att pimpla med fluga?

Kan man pimpla med fluga? Detta kan vara en av alla de frågor du som nykomling till sportfisket har. Det kan vara svårt att navigera mellan alla olika discipliner, termer och prylar när man är ny i gemet. Det kan tyckas som en konstig idé, att använda flugor till att pimpla, eftersom de två fiskemetoderna är så olika. Men faktum är att många har provat. Det är måhända att man får sådana infall när man hållit på ett bra tag och börjar få slut på nya idéer. Men så skapas också innovationer, och faktum är att det kan fungera väl att pimpla med en fluga.

Två skilda metoder kommer samman

Flugfiske är, som du kanske redan har insett, en hel vetenskap. Från tekniken för att kasta flugan ordentligt, till konsten att binda sina egna flugor. Man kan verkligen förlora sig i denna sport. Det gäller att ha rätt knyck i handleden när man låter flugan dansa på vattenytan, för att locka till sig de riktigt stora och sluga fiskarna. Pimplandet, å andra sidan, tycks ju inte innehålla så mycket teknik. Man sitter mest och väntar vid sitt hål. Men populärt är det, och I Övre Ådalen använder man pimpling som ett sätt att främja integration. Kanske använder de flugor? Särskilt abborre ska gå bra att pimpla med rätt flugor, och det är ju en uppskattad matfisk.

Räds inte att gå din egen väg

Att ta sig en an en ny hobby som sportfiske kan vara desorienterande. Det finns ju så många discipliner, prylar och gamla sanningar. Det var säkert många som en gång fnös åt idén att pimpla med flugor, och gjorde sig lustiga över den fiskare som var först att testa. Men som med så mycket annat är det genom fritänkare som utmanar konventionerna vi bryter ny mark och utvecklas. Idag är det en ganska spridd metod, att använda vissa flugor till att pimpla, eftersom det kan fungera väl. Som nybörjare kan detta vara en viktig påminnelse, att inte alla gamla sanningar är huggna i sten. Så var inte rädd för att ta ut svängarna lite!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

pinstagram